Veelgestelde vragen


Samen fietsen tijdens Hartekind Ride gaat niet. Stilzitten? Dat hoeft niet. Daarom hebben we een alternatief: Hartekind Ride Solo!

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@hartekindride.nl en wij helpen je graag!

Het event

Wat is Hartekind Ride Solo?
Fiets van 27 juni t/m 4 juli, solo in jouw eigen omgeving of op de fietstrainer. Waar je ook bent, jij bepaalt de route en het aantal kilometers. Houd je daarbij wel aan de richtlijnen van het RIVM: #houdafstand. Alle kilometers tellen!  

Tijdens de week zijn er leuke challenges. Fiets een route in de vorm van een hart, maak zoveel mogelijk harte-kilometers (solo) of bezorg een kaartje bij een van de kinderhartcentra. 
Wanneer is Hartekind Ride Solo?
Hartekind Ride Solo vindt plaats van zaterdag 27 juni t/m zaterdag 4 juli 2020. Zaterdag 4 juli is het grootse slotevent. Je fietst 2.5 uur, voorafgaand is er een live-programma via YouTube met het officiële startschot, we schakelen live met deelnemers en kindercardiologen in het land. Ben je binnen? Tune weer in op de live-uitzending en zwaai deze topweek voor Hartekind samen met de andere deelnemers uit!
Hoe laat is de start van Hartekind Ride Solo?
Vanaf zaterdag 27 juni bepaalt iedere deelnemer zelf zijn route en het aantal kilometers. Het grootse slotevent op zaterdag 4 juli start om 09:30.

09.30 uur Start live-programma
09.45 uur Warming-up op Youtube
10.00 uur Startschot laatste dag Hartekind Ride Solo
10:00 - 12:00 uur Live-programma voor kijkers thuis met o.a. interviews met fietsers
12.30 uurFinishtijd fietsers met eindceremonie
Wie kunnen er meedoen aan Hartekind Ride Solo?
Iedereen kan meedoen aan Hartekind Ride Solo! Deelnemers bepalen zelf hoeveel kilometers zij fietsen gedurende de week.
Kan ik ook routes van de organisatie gebruiken?
Gedurende de week worden er enkele routes gedeeld door de organisatie. Deelnemers kunnen deze gebruiken, maar dit is niet verplicht.

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven is mogelijk tot zaterdag 27 juni 2020. Dan begint Hartekind Ride Solo.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je naam, profielfoto of de motivatie na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, neem dan contact op via info@hartekindride.nl of 088-3665416. 
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Hartekind Ride: info@hartekindride.nl.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dat je een juist e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan naar info@hartekindride.nl. Bekijk ook je spambox, het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Betaal ik inschrijfgeld voor Hartekind Ride Solo?
Nee. Hartekind Ride Solo is helemaal gratis. We gaan samen voor een topopbrengst in 2020. Het sponsorgeld dat jij met alle Hartekind Riders ophaalt maakt een verschil voor kinderen met ernstig hartfalen en de Hartekind-families. 

Startbewijs

Hoe ontvang ik mijn startbewijs?
Het startbewijs ontvang je in de bevestigingsmail na inschrijving.

Sponsoring

Ben ik verplicht sponsorgeld op te halen?
Nee. Maar bedenk altijd waar jij voor op de fiets stapt tijdens Hartekind Ride Solo:  het sponsorgeld dat jij met alle Hartekind Riders ophaalt maakt een verschil voor kinderen met ernstig hartfalen en de Hartekind-families. 
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Kijk voor nog meer tips op deze pagina
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride gaat naar Stichting Hartekind. Klik hier voor meer informatie.
Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met 19 juli. Mocht je nog geprinte sponsorformulieren hebben? Vul deze dan zelf in via de website. Voor vragen, mail naar info@hartekindride.nl. 
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hartekind. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Hartekind Ride Solo niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Stichting Hartekind.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor Hartekind Ride wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je bij jouw online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch per e-mail een factuur PDF-bestand.

Betrokken organisaties

Heeft Stichting Hartekind een CBF-keurmerk?
Stichting Hartekind is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat Stichting Hartekind voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat Hartekind bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Hartekind Ride?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

info@hartekindride.nl
088-3665416
Copyright © 2019,
Hartekind Ride

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen