Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@hartekindride.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Online inschrijven is mogelijk tot vrijdagochtend 09.00 uur voorafgaand aan Hartekind Ride. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit. Zorg dat je op tijd je online inschrijft. 
Krijgen deelnemers een medaille?
Ja, alle deelnemers van Hartekind Ride ontvangen bij de finish een prachtige Hartekind Ride medaille.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Hartekind Ride individueel of in een team.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je naam, profielfoto of de motivatie na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, neem dan contact op via info@hartekindride.nl of 088-3665416. 
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Hartekind Ride: info@hartekindride.nl. Het is helaas niet mogelijk om inschrijf- en/of sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dat je een juist e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan naar info@hartekindride.nl. Bekijk ook je spambox, het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
Het inschrijfgeld bedraagt €40,00 per renner. Voor dit inschrijfgeld krijg je een plekje in het peloton, een exclusieve Hartekind Ride-wielershirt en volledige verzorging tijdens het fietsen. Naast het inschrijfgeld haal je geld op voor Stichting Hartekind. Bekijk hieronder het minimale sponsorbedrag dat je per persoon moet ophalen per afstand:

Minimaal sponsorbedrag 200 KM: 
€500,00
Minimaal sponsorbedrag 110 KM: 
€350,00
Minimaal sponsorbedrag 70 KM: 
€175,00
Hoe kan ik een team inschrijven?
Als je je inschrijft voor Hartekind Ride via het inschrijfformulier kan je aangeven dat je een nieuw team wilt starten. Je maakt dan een nieuw team aan terwijl je ook jezelf inschrijft. Iedereen die zich aan jouw team wilt toevoegen kan bij het inschrijven aanvinken dat ze zich willen aansluiten bij een bestaand team. Door middel van de zoekbalk kunnen zij dan jouw team opzoeken en zich hieraan toevoegen.

Bereikbaarheid

Waar is Hartekind Ride?
Start- en finishlocatie vindt in Rotterdam plaats. Het adres wordt later gedeeld.
Kan ik Hartekind Ride goed bereiken per fiets?
Ja, dat raden wij zelfs aan! Woon je in de buurt van een Hartekind Ride-locatie? Dan is de gemakkelijkste manier om het evenement te bereiken met de fiets.
Kan ik Hartekind Ride goed bereiken met het openbaar vervoer?
Hartekind Ride is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk hier voor een reisadvies op maat. 

Het event

Wanneer is Hartekind Ride?
Hartekind Ride vindt op zaterdag 4 juli 2020 plaats. 
Is er een tijdslimiet verbonden aan de verschillende afstanden?
Ja, er is een tijdslimiet voor de verschillende afstanden. Alle afstanden (200, 110 en 70 km) dienen voor 18.00 uur binnen te zijn. 
Hoe laat is de start van Hartekind Ride?
Hartekind Ride kent de volgende tijden:

06.30 uur Terrein geopend voor deelnemers
07.00 uur Start 200 km
11.00 - 12.00 uur Start 110 km
12.00 - 13.00 uur Start 70 km
15.30 uurTerrein geopend voor bezoekers
17.30 uurUitreiking beste team
18.00 uurUitreiking sponsorbedrag Hartekind Ride
Wie kunnen er meedoen aan Hartekind Ride?
De inschrijving tot deelname staat open voor ieder die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt op de dag van deelneming. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen deelnemen als zij schriftelijke toestemming van de ouder/voogd aan de organisatie overhandigen en op de route begeleid worden door een volwassene. Eventuele deelname voor personen jonger dan 16 jaar is bij uitzondering mogelijk, mits in overleg met de organisatie. Hartekind Ride bestaat uit 3 afstanden:

  • 70 km
  • 110 km
  • 200 km
Is het belangrijk om te trainen voor Hartekind Ride?
Dit is afhankelijk van jouw conditie en ervaring met wielrennen. Op deze Hartekind Ride website staan allerlei handige tips, zodat je goed van start gaat. Lees er meer over op de pagina voorbereiding
Is Hartekind Ride een wedstrijd en vindt er een tijdregistratie plaats?
Nee, Hartekind Ride is geen wedstrijd en er is geen tijdsregistratie. Je ontvangt wel een medaille als beloning voor je prestatie.
Zijn er ook drink- en EHBO-posten op de route?
Ja, er zijn drink- en EHBO-posten op de route. Bij deze posten zijn ook vrijwilligers van de EHBO aanwezig. Tot slot vind je bij de finish ook een post voor drinken en EHBO.
Worden de verschillende afstanden van Hartekind Ride uitgepijld?
Nee, de verschillende afstanden worden niet uitgepijld. Vlak voor het event ontvang je de route als GPS-bestand. Tijdens Hartekind Ride maak je dus gebruik van de GPS om de route te volgen. 

Startbewijs

Hoe ontvang ik mijn startbewijs?
Het startbewijs kan je zaterdag 4 juli ophalen bij de registratietent op het evenemententerrein.
Krijg ik na afloop ook een medaille?
Alle Deelnemers krijgen na afloop van Hartekind Ride een medaille uitgereikt.

Garderobe & Sanitair

Is er een plek waar ik mijn bagage kan laten?
Er is een garderobe aanwezig. Wij raden je aan om zo min mogelijk (waardevolle) bagage mee te nemen. De garderobe is bemand, maar het achterlaten van spullen is geheel op eigen risico. Start je in Utrecht of Amsterdam? Dan is het niet handig om je spullen achter te laten op de startlocatie, omdat de finish in Rotterdam plaatsvindt.
Is er een ruimte om mij om te kleden?
Er is ruimte op het terrein van Hartekind Ride aanwezig waar je je kan omkleden.
Kan ik ook douchen na afloop?
Nee, er zijn geen douches aanwezig bij Hartekind Ride.
Zijn er ook toiletten bij de start- en finishlocatie?
Ja, er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Sponsoring

Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met 31 juli 2020. Mocht je nog geprinte sponsorformulieren hebben? Vul deze dan zelf in via de website. Voor vragen, mail naar info@hartekindride.nl. 
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Kijk voor nog meer tips op deze pagina
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hartekind. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride gaat naar Stichting Hartekind. Klik hier voor meer informatie.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Hartekind Ride niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Stichting Hartekind.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor Hartekind Ride wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je bij jouw online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch per e-mail een factuur PDF-bestand.

Betrokken organisaties

Heeft Stichting Hartekind een CBF-keurmerk?
Stichting Hartekind is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat Stichting Hartekind voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat Hartekind bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Hartekind Ride?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

info@hartekindride.nl
088-3665416
Copyright © 2019,
Hartekind Ride

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen