Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@hartekindride.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot één week voorafgaand aan het evenement. We raden je aan zo snel mogelijk in te schrijven zodat je ook kunt starten met het ophalen van sponsorgeld.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Hartekind Ride individueel of in een team.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je naam, profielfoto of de motivatie na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, neem dan contact op via info@hartekindride.nl of 088-3665416. 
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Hartekind Ride: info@hartekindride.nl. Het is helaas niet mogelijk om inschrijf- en/of sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dat je een juist e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan naar info@hartekindride.nl. Bekijk ook je spambox, het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
Het inschrijfbedrag van Hartekind Ride bedraagt € 25 per persoon t/m 31 maart 2022 (Early Bird). Daarna bedraagt het inschrijfbedrag € 30.

Naast het inschrijfbedrag bedraagt het minimum sponsorbedrag € 150
Hoe kan ik een team inschrijven?
Als je je inschrijft voor Hartekind Ride via het inschrijfformulier kan je aangeven dat je een nieuw team wilt starten. Je maakt dan een nieuw team aan terwijl je ook jezelf inschrijft. Je kunt alvast tickets voor teamleden kopen, en hen nadien uitnodigen zelf hun gegevens aan te vullen. Of jouw teamgenoten kunnen bij inschrijving aangeven bij een bestaand team te willen aansluiten, waarna het juiste team kan worden geselecteerd. 
Waar kan ik een Hartekind Ride wielershirt aanschaffen?
Wielershirts van Hartekind Ride kun je tijdens je inschrijving van Hartekind Ride kopen. De prijs van het Hartekind Ride Wielershirt bedraagt € 30. 

Bereikbaarheid en adressen

Waar is Hartekind Ride?
In 2022 vinden er twee edities van Hartekind Ride in Nederland plaats. Dit zijn de Utrechtse Heuvelrug op 3 juli 2022 en Rijk van Nijmegen op 2 oktober 2022.
Hoe kom ik bij de start?
De start en finishlocatie van de Hartekind Ride evenementen volgen zsm.

Het event

Wanneer is Hartekind Ride?
Hartekind Ride - Utrechte Heuvelrug | zondag 3 juli 2022
Hartekind Ride - Rijk van Nijmegen | zondag 2 oktober 2022
Is er een tijdslimiet verbonden aan de verschillende afstanden?
Tijdens het evenement zullen wij per dag een start- en eindtijd communiceren. Iedere deelnemer heeft ruim de tijd om zijn of haar doel te halen, maar veiligheid staat verop. 
Hoe laat is de start van Hartekind Ride?
Bij de Hartekind Ride edities zal gestart worden in diverse tijdsloten. De definitieve tijden worden later gecommuniceerd met de deelnemers.
Wat is er inbegrepen bij inschrijving?
Bij het inschrijfgeld is inbegrepen:
  • Feestelijke start
  • Bezemwagen op de route
  • Goede gps routes (60 km uitgepijld)
  • Warm onthaal bij de finish
  • Foto´s en video´s als aandenken
  • Begeleiding bij fondsenwerving
  • Optioneel wielershirt
  • Nog veel meer..
Is het belangrijk om te trainen voor Hartekind Ride?
Trainen voor Hartekind Ride is geen vereiste. Het hangt af van je fietservaring en de afstand die je gaat fietsen. Wij kunnen je in contact brengen met onze fietstrainer om je hierbij te helpen. 
Is Hartekind Ride een wedstrijd en vindt er een tijdregistratie plaats?
Nee, Hartekind Ride is geen wedstrijd en er is geen tijdsregistratie. 
Is er een bezemwagen op de route?
Ja, is een bezemwagen van de organisatie op de route. 
Is er een verzorgingspost op de route?
Ja, er is een verzorgingspost op de route, daarnaast krijg jij aan het begin van jouw rit een goed gevulde bidon om jou goed op pad te sturen.
Is de route uitgepijld?
De 60 km route is uitgepijld, de 100 km en 150 km rijd je op basis van GPS-routes. 

Startbewijs

Hoe ontvang ik mijn startbewijs?
Je ontvangt je startbewijs door het minimale sponsorbedrag op te halen van € 150.

Vanaf je inschrijving krijg je tips en tricks via mail om dit doel zo snel mogelijk te behalen. 
Is er een minimum sponsorbedrag om te mogen starten?
Met het inschrijfbedrag wordt het evenement gefinancierd. Daarnaast haal je minimaal € 150 op voor Stichting Hartekind.
De ervaring leert dat iedereen die hier energie instopt het makkelijk haalt. We doen het tenslotte voor hartekinderen en hun toekomst, daar geven mensen graag aan! 

Sponsoring

Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met 1 maand na de laatste editie van Hartekind Ride in 2022. Alleen sponsoringen die op de dag van jouw editie binnen zijn komen op de cheque van die editie te staan. Sponsoringen die later binnen komen worden natuurlijk wel meegenomen voor het totaalbedrag voor Hartekind.
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Kijk voor nog meer tips op deze pagina
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hartekind. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride gaat naar Stichting Hartekind. Klik hier voor meer informatie.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Hartekind Ride niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Stichting Hartekind.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor Hartekind Ride wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je bij jouw online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch per e-mail een factuur PDF-bestand.

Betrokken organisaties

Heeft Stichting Hartekind een CBF-keurmerk?
Stichting Hartekind is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat Stichting Hartekind voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat Hartekind bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Hartekind Ride?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen