Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@hartekindride.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Online inschrijven is mogelijk tot vrijdagochtend 09.00 uur voorafgaand aan Hartekind Ride. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit. Zorg dat je op tijd je online inschrijft. 
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Hartekind Ride individueel of in een team.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je naam, profielfoto of de motivatie na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, neem dan contact op via info@hartekindride.nl of 088-3665416. 
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Hartekind Ride: info@hartekindride.nl. Het is helaas niet mogelijk om inschrijf- en/of sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dat je een juist e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan naar info@hartekindride.nl. Bekijk ook je spambox, het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
Meedoen kan al vanaf €20,00 per fietser.

Inschrijfgeld incl. wielershirt 
€55,00
Inschrijfgeld incl. wielershirt  (early bird)
€45,00
Inschrijfgeld excl. wielershirt 
€25,00
Inschrijfgeld excl. wielershirt (early bird)
€20,00
Hoe kan ik een team inschrijven?
Als je je inschrijft voor Hartekind Ride via het inschrijfformulier kan je aangeven dat je een nieuw team wilt starten. Je maakt dan een nieuw team aan terwijl je ook jezelf inschrijft. Je kunt alvast tickets voor teamleden kopen, en hen nadien uitnodigen zelf hun gegevens aan te vullen. Of jouw teamgenoten kunnen bij inschrijving aangeven bij een bestaand team te willen aansluiten, waarna het juiste team kan worden geselecteerd. 

Bereikbaarheid

Waar is Hartekind Ride?
Start- en finishlocatie vinden op vier locaties plaats. Dit zijn de Achtertuin van Amsterdam, Utrechtse Heuvelrug, Rijk van Nijmegen en Groninger Ommeland. Het adres wordt later gedeeld.
Kan ik Hartekind Ride goed bereiken met het openbaar vervoer?
Hartekind Ride is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk hier voor een reisadvies op maat. 

Het event

Wanneer is Hartekind Ride?
Achtertuin van Amsterdam4 juli 2021
Utrechtse Heuvelrug11 juli 2021
Rijk van Nijmegen26 september 2021
Groninger Ommeland3 oktober 2021
Is er een tijdslimiet verbonden aan de verschillende afstanden?
Ja, er geldt een tijdslimiet voor de deelnemers aan de verschillende afstanden (60, 90 en 120km). Iedereen dient voor 18.00 uur binnen te zijn. 
Hoe laat is de start van Hartekind Ride?
Informatie hierover volgt later.
Wie kunnen er meedoen aan Hartekind Ride?
De inschrijving tot deelname staat open voor ieder die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt op de dag van deelneming. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen deelnemen als zij schriftelijke toestemming van de ouder/voogd aan de organisatie overhandigen en op de route begeleid worden door een volwassene. Eventuele deelname voor personen jonger dan 16 jaar is bij uitzondering mogelijk, mits in overleg met de organisatie.
Is het belangrijk om te trainen voor Hartekind Ride?
Dit is afhankelijk van jouw conditie en ervaring met wielrennen. Op deze Hartekind Ride website staan allerlei handige tips, zodat je goed van start gaat. Lees er meer over op de pagina voorbereiding. 

Bij elke editie van Hartekind Ride kan je kiezen uit drie afstanden:
  • 60 km
  • 90 km
  • 120 km
Is Hartekind Ride een wedstrijd en vindt er een tijdregistratie plaats?
Nee, Hartekind Ride is geen wedstrijd en er is geen tijdsregistratie. Je ontvangt wel een medaille als beloning voor je prestatie.
Zijn er ook drink- en EHBO-posten op de route?
Ja, er zijn drink- en EHBO-posten op de route. Bij deze posten zijn ook vrijwilligers van de EHBO aanwezig. Tot slot vind je bij de finish ook een post voor drinken en EHBO.
Worden de verschillende afstanden van Hartekind Ride uitgepijld?
Nee, de verschillende afstanden worden niet uitgepijld. Vlak voor het event ontvang je de route als GPS-bestand. Tijdens Hartekind Ride maak je dus gebruik van de GPS om de route te volgen. 

Startbewijs

Hoe ontvang ik mijn startbewijs?
Het startbewijs kan je ophalen bij de registratietent op het evenemententerrein.
Krijg ik na afloop ook een medaille?
Alle deelnemers krijgen na afloop van Hartekind Ride een medaille uitgereikt.

Garderobe & Sanitair

Is er een plek waar ik mijn bagage kan laten?
Er is een garderobe aanwezig. Wij raden je aan om zo min mogelijk (waardevolle) bagage mee te nemen. De garderobe is bemand, maar het achterlaten van spullen is geheel op eigen risico.
Is er een ruimte om mij om te kleden?
Er is ruimte op het terrein van Hartekind Ride aanwezig waar je je kan omkleden.
Kan ik ook douchen na afloop?
Nee, er zijn geen douches aanwezig bij Hartekind Ride.
Zijn er ook toiletten bij de start- en finishlocatie?
Ja, er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Sponsoring

Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met 1 maand na de laatste editie van Hartekind Ride in 2021. Alleen sponsoringen die op de dag van jouw editie binnen zijn komen op de cheque van die editie te staan. Sponsoringen die later binnen komen worden natuurlijk wel meegenomen voor het totaalbedrag voor Hartekind.
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Kijk voor nog meer tips op deze pagina
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hartekind. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Hartekind Ride gaat naar Stichting Hartekind. Klik hier voor meer informatie.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Hartekind Ride niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Stichting Hartekind.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor Hartekind Ride wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je bij jouw online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Hartekind Ride sponsort dan ontvang je automatisch per e-mail een factuur PDF-bestand.

Betrokken organisaties

Heeft Stichting Hartekind een CBF-keurmerk?
Stichting Hartekind is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat Stichting Hartekind voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat Hartekind bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Hartekind Ride?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen