Over Hartekind

Dagelijks worden er 4 kinderen geboren met een hartafwijking.

Iedere dag ondergaan 3 kinderen een hartoperatie.

Om de dag overlijdt er 1 kind aan een hartafwijking.

Over Stichting Hartekind

Per jaar krijgen 3000 ouders te horen dat hun kindje een hartafwijking heeft. 50 jaar geleden waren deze kinderen kansloos, slechts een enkel kind haalde de volwassen leeftijd. Gelukkig is de situatie nu verbeterd. Bijna 90% van de kinderen met een hartafwijking bereikt de volwassen leeftijd. Toch overlijden meer dan 150 kinderen per jaar. Een onvoorstelbaar drama voor deze kinderen, hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en hun omgeving.

Ondanks de geweldige stappen die gezet zijn de afgelopen 50 jaar zijn we er nog lang niet. Kinderen met een aangeboren hartafwijking leiden veelal een complex leven met heel veel zorg en complicaties. Er is nog veel werk te verzetten om de complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen te begrijpen, te behandelen en te voorkomen. En hiervoor is veel en goed onderzoek nodig!
Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren. Stichting Hartekind is een CBF erkend goed doel en voldoet aan de strenge eisen die het CBF stelt. Tijdens Hartekind Ride fietsen 3 bestuursleden van de stichting met jou mee.

info@hartekindride.nl
088-3665416
Copyright © 2019,
Hartekind Ride

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen